Lyxflyktingar skall få leva ut i Bjuv.

 

På senaste Fullmäktige mötet ställde Kommunstyrelsens ordförande (Anders Månsson ) frågan till Framstegspartiet. hur vi skulle komma till rätta med de olika placeringarna av ensamkommande barn, och då vi har en media bevakning i Bjuv som är nedslående dålig måste vi publicera våra svar här på hemsidan.

Till saken är den att Bjuvs kommun har barn utplacerade för en kostnad om 6000 kr / dag, och då behöver man inte vara raketforskare för att kunna spara pengar på dessa problem.

Bjuvs kommun skulle kunna inhysa dessa individer på ett dyrt hotell och samtidigt utföra all dagverksamhet i den befintliga verksamheten på hemkommunen, detta skulle spara minst 3000 kr / dag.

För ett sådant skitenkelt ingrepp behöver man inte vara en heltidsanställd drönare i kommunalhuset, varför måste allting göras så jäkla besvärligt de flesta svaren finns i vår direkta närhet.

Även om det låter konstigt att behandla flyktingar med lyxleverne, verkar det vara ett betydligt billigare sätt att hantera frågan.

Varför inte lägga ner alla våra mottagningsenheter och inhysa alla ensamkommande på hotell runtom i bygden, utrusta dem med busskort, så de kan ta sig till våra daginrättningar, garanterat kommer mottagningsverksamheten att fungera lika bra som idag.

Med detta agerande behöver inte vår personal mörka olika incidenter och strunta i att rapportera avvikelser enligt alla gällande regelverk.

Visst kan det verka annorlunda när man rekommenderar lyxboende för flyktingar men kan man spara pengar på det, då är framstegspartiet först med att så kallade lyxflyktingar skall få leva ut i Bjuvs kommun.

Denna verksamhet kan avslutas med en dags varsel, det kan man inte med baracker och annan långtidsupphandlad verksamhet.

Vi vill samtidigt som vårt systerparti i Norge, att när dessa så kallade flyktingbarn uppnår sin 18 års födelsedag, då skall deras fall omprövas på nytt då de blivit vuxna helt plötsligt, och då skall fallet behandlas på ett helt nytt sätt.

Allan Jönsson
Ordf. Framstegspartiet Sverige