Regionen går på knäna trots att de pådyvlar kommunerna en massa extra kostnader.

Att Region Skåne går på knäna, trots att de skjuter över en stor mängd kostnader och arbete på kommuner med redan dålig ekonomi, .
Regionens agerande drabbar skattekollektivet och även enskilda individer. ett arbetssätt som tydligen bara eskalerar.
Definitionen färdigbehandlad är är numera en dyrköpt erfarenhet för samtliga kommuner, och det är bara ett sätt att lasta över kostnader. Ett annat sätt är det klara snittet tröskelprincipen, en regel som klart talar om var fakturan skall hamna, men som det är äger Regionen frågan och kommunerna får helt enkelt gilla läget av vad storebror Regionen dikterar för regler.
Nu senast men inte minst allvarligt får kommunerna även åtaga sig att pynta för indragen service i form av ambulans verksamheten, räddningstjänsten får numera sköta en hel del uppdrag såsom hjärtstart och andra livsuppehållande åtgärder, då de oftast är först på plats.
Detta samtidigt som att Regionen valt att sänka antalet stationer där ambulanser förekommer, och även gör halvtaskiga upphandlingar med mediokra företag som verkar ha längre insatstider jämfört med tidigare tidsangivelser.

Egentligen borde det vara kommunerna som jämrar sig i en gemensam klagosång mot en Region som helt struntar i kostnader så länge de slipper betala fakturan själv.

Anders Björk sade en gång som den moderat han var, ni skall veta hut, men det skulle denna gången gälla alliansen och deras maskroskompisar Anders Åkesson och gänget.