Nytt år men samma problem

När regeringen och deras utförare Ullenhag skrämmer samtliga kommuner med deras dekret, känns det som ren utpressning där de påtvingar kommuner kostnader som är dem obefogade.

Allt rör sig om att ta emot fler flyktingar och i synnerhet ensamkommande, undertecknad tror att ett mottagande hade kunnat underlättats betydligt om regeringen garanterat alla uppkomna kostnader, tills den eller de individerna blivit självförsörjande.

Men så är tyvärr aldrig fallet, regeringen stjälper alltid över kostnaderna på kommunerna helt ansvarslöst.

Trots dessa signaler kan man i samma andemening läsa att det skall löna sig att ta emot asylanter och ensamkommande.

Helt plötsligt skall man profitera på detta mänskliga elände, och vips dyker den penning griska entreprenören Bert Karlsson upp som gubben i lådan.

Hela hanteringen av denna fråga stinker, så Bert Karlsson tillför bara en odör förstärkare, om än så jäkla dålig och i synnerhet ynklig.

Denna herre är som ett sugmärke när det gäller att tjäna pengar, oavsett vilket lik han trampar över.
Personligen finner undertecknad det kraftigt osmakligt att man något årtionde innan haft en inställning i asylfrågan som helt kolliderar med den numera inslagna vägen.

Men om man bara kan tjäna gryn på andras misär, då jäklar kan man vända kappan för vinden, och med medias hjälp kan man frisera historien, och säga det skall bli det absolut bästa boendet för ensamkommande och asylbehövande.

Den bild som media levererar ang. Bert Karlssons humanistiska sida, får undertecknad att vilja vomera ( Spy ), dessa boendefrågar skall aldrig få samma möjlighet som den kollapsade skolreformen, det är bara en tidsfråga innan dessa herrar som Bert och andra med honom levererar boendeformer likt slumlorden Harry Franzén helt utan skrupler, för att sedan sticka med överfulla skattkistor och pådyvla samhället ansvaret och nya uppkomna kostnader.

Denna fråga är oerhört viktig och som politiker måste man lära sig att särskilja mellan sak och person. Den första delen är ansvaret med användandet av skattepengarna, och den andra delen är den mänskliga genom politikens behandling samt individens egenansvar.

Om regeringen på ett ansvarsfullt sätt började ta asylfrågan och ensamkommande frågan på ett vuxet och genomtänkt sätt, skulle det innebära en besparing av mänskligt lidande och samtidigt kunna få styr på kostnaden för dessa ärenden, och i synnerhet själv kunna styra i frågan, utan ett gisslantagande av individer som samhällsparasiterna Bertan och Frazze.

Mvh Framstegspartiet