SD-s valturne

Jimmie Åkessons valturné, ett bombardemang av floskler.

Måste inleda med snälla nån, vad hände med det politiska innehållet, en valturné för att sparka in öppna dörrar.

Personligen närvarade undertecknad vid SD-s torgmöte i Helsingborg och tilläggas bör att det innehöll både felaktigheter och rena lögner.

Fokus på delade turer säger SD, men de flesta kommunerna och landsting har avskaffat detta arbetssätt, däremot borde fokus ligga på all timanställning där individen skall stå med hatten i hand och vara tillgänglig på ett ohållbart sätt, där de flesta enbart längtar efter att bli lasade ( få ett fast jobb). Sen är det inte alla som vill ha 8 timmars arbetsdag inom landstinget det bör vara en fråga som individen själv bestämmer, på samma sätt som föräldradagarna.

Undrar om underlaget från SD-s sida egentligen är allvarligt menat eller om Jimmies stab har noll koll på läget.

Jimmie Å påtalade även när vi kommer till makten då skall vi verkligen sätta spår i riksdagspolitiken, här måste jag ta mig för pannan, hur mycket makt behöver detta parti för att ens kunna utföra lite för rikspolitiken.

SD har varit vågmästare under hela denna mandatperioden, med rätt arbetssätt skulle de kunnat framtvinga Reinfeldt till antingen förhandlingsbordet eller ännu värre till nyval.

Det hade varit ohållbart för borgerligheten att regera om SD valt att lägga ner sina röster vid varje
votering, det hade inneburit att vänsterkoalitionen haft den egentliga makten i riksdagen.

Hur kan ett parti inneha en sådan makt under fyra år och enbart lägga sig för borgerligheten, i mina ögon uppfattas detta enbart som att man lurat sina väljare hela denna valperiod, endast i syfte att bevaka sina egna poster och inkomster alternativt kommande pensioner.

Sd vill även vara med om att urholka lagen om anställningsskydd ( LAS), denna fackliga rättighet har de inte informerat sina väljare om hur de agerat, för det hade bara stadfäst att de egentligen endast agerar lakejer åt borgarna.

Nej Jimmie Åkesson och hela SD borde verkligen förklara för sina väljare, att de försakat ett guldläge att kunna påverka den svenska politiken, efter de intentioner som partiet byggdes på.

Mitt förslag är att Sverigedemokraterna borde fortsätta leka med sina pappersdockor, för längre har de tydligen inte kommit i politiken.

Kanske kan detta arbetssätt smitta av sig på borgerligheten, för då kan lika barn fortsätta leka, och därmed låta politiken blir behandlad av politiker utan egenintressen.

Allan Jönsson
Ordf Framstegspartiet