Trygghet kallar dom det

Ja då har vår totalt odugliga regering kommit fram till att vi behöver ha gränskontroll vid Sveriges gränser. Som väntat av 7-klövern så åstadkommer man inget annat än en ny pappersprodukt och rökridå som dom på grund av naivitet förväntar sig att Svenska folket skall tro på. Förtroendet för denna cirkusregering och tryggheten för Sveriges medborgare når nya bottenrekord.

På den eminenta siten Dispatch International läser jag en artikel med titeln

Trots terrorhotet – Sveriges gränser står vidöppna

Trots terrorhotet – Sveriges gränser står vidöppna

Medan Säkerhetspolischefen Anders Thornberg och inrikesministern Anders Ygeman håller presskonferenser och lovar att svenskarna inte behöver vara oroliga, står Sveriges gränser vidöppna för terrorister. Att polisen skulle ha kontroll över vilka som kommer in i landet är en ren lögn. Hugade terrorister kan bara säga att de ska söka asyl och slipper därmed visa id-handlingar för gränspolisen.

Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra besökte i dag gränspolisen vid Öresundsbron. Efteråt sa hon till medierna:

”Poliserna berättade för mig att de möter väldigt stor förståelse från allmänheten för att det är bra och viktigt att vi har extra koll på vilka som rör sig över våra gränser.”
Men antingen blev Kinberg Batra lurad, eller så valde hon medvetet att bara berätta en liten del av sanningen. Sanningen är nämligen att de allra flesta utlänningar som kommer hit via Öresundsbron inte kontrolleras.

Dispatch International ringde upp Skånepolisens presstaleskvinna Ewa-Gun Westford (bilden), som först hävdar att polisen kontrollerar alla som ankommer till Sverige.
– Jag var vid Öresundsbron i dag med Anna Kinberg Batra och vi stoppar alla bilar, alla fordon.

Dispatch: Men de som säger att de ska söka asyl, kontrollerar ni dem?

– Nej, dem kör vi ju till Migrationsverket.
Dispatch: Och de hamnar på flyktingförläggningar ute i landet utan att deras identitet har fastställts, eller hur?
– Nej, riktigt så går det inte till. Man väntar hos Migrationsverket och så gör man en ansökan om asyl, och gör man inte det så åker man till polisen och blir föremål för en inre utlänningskontroll.
Dispatch: Men om man söker asyl så tar ju processen med att kontrollera om de har varit inblandade i …
– Den frågan får du ta med Migrationsverket. Jag är rätt utarbetad nu.
Dispatch: Men den största delen av dem som kommer in registrerar sig ju hos Migrationsverket och söker asyl, eller hur?
– Ja.
Dispatch: Och då tar det veckor eller månader innan man vet vilka de är?

– Den processen kan jag inte, den får du ta med Migrationsverket.
Dispatch: Men visst är det rätt uppfattat att alla de personer som söker asyl, dem kontrollerar polisen inte, utan där är ni mer en assistans- och transportfunktion?
– Ja, alltså, det är Migrationsverket som är huvudaktör för dem som ska söka asyl och den processen får inte polisen lägga sig i.
Dispatch: Just det. Gränspolisen utför alltså ingen som helst kontroll av de personer som inordnar sig i asylsökningsprocessen?
– Nej, inte direkt.
Dispatch: Inte indirekt heller väl?
– Jo, för vill de inte söka asyl så tar vi hand om dem.
Dispatch: Ja, men nu talar jag om de som söker asyl och det är ju den stora majoriteten …
– Ja, ja, ja, ja.
Dispatch: Och då kan man väl inte hävda att alla som kommer in till Sverige kontrolleras?
– Jo, det gör de. De är en gränskontroll vi gör, så de kontrolleras av polisen. Vi kontrollerar att där inte finns någon som inte ska vara i landet.
Dispatch: Men nu glider du ju iväg.Vi har ju precis konstaterat att den absolut största majoriteten av dem som kommer söker asyl, och dem kontrollerar polisen inte alls. Ni ser bara till att de kommer in i registreringsprocessen, eller hur?
– Ja, men det är inte polisens uppgift att kontrollera dem. Vi kan inte ta på oss den uppgiften.
Dispatch: Det här är ingen kritik mot polisen alls, utan bara en kontroll av vad som faktiskt sker vid Öresundsbron. Men vi är alltså överens om att ni kollar id på dem som inte söker asyl, men att kontrollfunktionen av vad det är för individer som söker asyl ligger helt och hållet på Migrationsverket?
– Rätt!

Men vid ett kontrollsamtal till gränspolisen upptäcker Dispatch International att man inte ens kontrollerar alla som inte söker asyl. Beskedet från gränspolisen lyder:

”Alla kan omöjligt kontrolleras. Vi gör stickprovskontroller, precis som tidigare. Det kommer ju tåg var femtonde minut hit och det finns inte kapacitet att kolla alla ombord.”
Dessutom har Migrationsverket bekräftat att många av dem som anländer till deras lokaler i Malmö hoppar över staketet och försvinner. När TT var på plats häromdagen såg de hur tio personer försvann i taxibilar innan polisen kom till platsen för att stoppa dem.

Det är alltså ingen överdrift att påstå att Sveriges gränser står vidöppna för terrorister. Om 15 personer om dagen vägrar att registrera sig som asylsökande och försvinner ut i landet, innebär det att 5 475 människor under ett år aktivt visar sig vara rädda för registrering och kontroll. Hur många av dessa som är potentiella terrorister, kan man bara spekulera kring.

Dispatch International

 

Samma dag den 18/11 2015 som Sverige höjer beredskapen p.g.a. ett påstått konkret terrorhot så läser jag på Sydsvenskan under rubriken.

Dold kamera övervakade kunder

En trådlös kamera har övervakat kunderna på köpcentret Mobilia. Den olovliga och dolda utrustningen upptäcktes i tisdags och har nu tagits i beslag av polisen.

Kameran är av mikromodell och satt placerad i ett allmänt utrymme inuti en luftmätare. Det var en av köpcentrats fastighetsskötare som upptäckte den och slog larm till ett vaktbolag.

– Vi har aldrig varit med om det här förut. Det är väldigt märkligt, säger Anders Murmark som är affärsområdeschef på Mobilia.

Han tror att kameran varit på plats någon dag innan den upptäcktes och togs ner.

– Vi kan inte se något syfte med den. Den pekar inte mot något speciellt utan bara längs med en vägg, säger Anders Murmark.

Korridoren där kameran satt placerad leder mot några toaletter, men den var inte riktad åt det hållet. Modellen ska vara av en typ som går att köpa i de flesta teknikbutiker.

Det finns inga butiker i närheten av platsen och det är oklart vem som har skruvat upp övervakningsutrustningen. Polisen har nu tagit den i beslag och skrivit en anmälan om olovlig kameraövervakning.

Om det nu skulle visa sig att artikeln i Sydsvenskan är korrekt så ger jag polisen 10 poäng (på en skala från 1-10) i urbota klantighet.
Hur fan kan man vara så korkad att man beslagtar utrustningen som någon person monterat upp i syftet att kartlägga och ev. planera ett terrordåd inför den annalkande julruschen i ett av Malmös mest välbesökta varuhus?
Hade det inte varit bättre att meddela SÄPO och satt bevakning på den olagliga kameran. Nej just det… så långt tänkte inte Kling&Klang denna gången heller, men för den goda statistikens skull så har man satt sig ned och har nu  ”skrivit en anmälan om olovlig kameraövervakning” !?!

Gränsskydd

Den första åtgärden för att skydda Sveriges gränser blir alltså att anställa c:a 3000 tullare ett antal gränspoliser och smittskyddsläkare… ett skydd som skall stoppa bl.a. knarksmuggling, vapensmuggling, livsmedelssmuggling, illegal invandring, smittspridning och social turism. Den som vill komma in i landet måste uppvisa giltigt pass eller annan id-handling samt underkasta sig obligatorisk registrering, lämna fingeravtryck, genomgå hälsokontroll och i vissa fall även medicinisk åldersbestämning.

Mottagningscentra

Stora välbevakade mottagningscentra (det som tidigare kallades för flyktingförläggningar) bör byggas och att alla som söker asyl tvångsplaceras där utan möjlighet att kunna lämna centrat förrän deras identitet, hälsa och asylskäl med säkerhet kunnat fastställas och deras sak prövats av Migrationsverket. Vid ett ev. avvisningsbeslut så skall det omedelbart verkställas utan möjlighet att överklaga beslutet. Vikten av ett snabbt utvisande framgår med all önskvärd tydlighet här.  Händelsen med IKEA morden hade aldrig kunnat ske om myndigheten skött sitt jobb eller om en förvaringsmodell med mottagningscentra enl. mitt förslag hade implementerats. Låt militär och värnpliktiga med skarpladdade automatvapen och klara order om att skjuta verkningseld sköta bevakningen. Det skulle kännas tryggt för alla inte minst för de boende på mottagningscentren som då skulle slippa känna sig hotade av oförklarliga ”mörka krafter” och angripare utifrån. Det är en stor skam och skandal att svenska myndigheter, media och politiker beter sig som de nu har visat sig göra.

Print Friendly, PDF & Email