Hållbart och politiskt korrekt?

Google som byggt upp hela sitt imperium på att vara en sökmotor där man kan hitta likasinnade tycks nu ha kommit fram till att de borde avveckla sig själva. På FriaTider finns denna artikel… Google inför PK-censur

Utvecklingen är ett problem, enligt Googles styrelseordförande, som nu vill förändra internet.

”Det är för enkelt att använda internet bara för att interagera med likasinnade, istället för att söka efter perspektiv som man annars inte skulle exponeras för. Denna tendens till nationalistiskt beteende visar att vi har behov av en gemensam värdegrund och ett starkt ledarskap”, skriver Eric Schmidt.

Därefter efterlyser Google-chefen ett samarbete mellan makthavare och globala teknikjättar i syfte att censurera vissa åsikter från internet.

”Utan ett ledarskap från staten, medborgare och teknikbolag kommer internet att bli en plattform som kan splittra redan hårt prövade samhällen. Det blir ett sorts verktyg för att stärka fel personer och låta fel röster komma höras”, konstaterar han och fortsätter:

”Vi behöver starka globala ledare som är beredda att slåss på bred front för human progressivitet och tolerans, och som fokuserar på allas rätt till ett bättre liv”.

Min reflektion är att Eric Schmidt borde fokusera på att vidareutveckla sitt företag och nöja sig med att tillhandahålla en bra sökmotor och för övrigt knipa käft i politiska sammanhang.

Print Friendly, PDF & Email