Tuffa advokater

© Security Conference

Merkel stäms för invandringspolitiken

Publicerad 23 januari 2016 kl 23.16Utrikes. En grupp tyska advokater har stämt landets förbundskansler Angela Merkel för hennes mycket generösa invandringspolitik. Ärendet kommer nu att tas upp av av författningsdomstolen i Karlsruhe, skriver Der Spiegel.

Läs hela artikeln här på FriaTider

 

Den 5 november 2015 gick Framstegspartiet ut med en efterlysning där vi bl.a. skrev…

Vi i Framstegspartiet har så här på åskådare bänken länge sett på. Framstegspartiet konstaterar att det innebär en fara för rikets säkerhet och drabbar alla Sveriges medborgare. Både de som gått före oss, vi själva och de som skall komma efter oss är de som till syvende och sist alltid får bekosta hela denna huvudlösa cirkus.

Efterlysningen gäller en jurist eller advokat som vågar sticka ut hakan, kavla upp ärmarna och leverera lite jävlar anamma. Nu måste det ta slut med alla beslut som underminerar hela den svenska ekonomin, raserar vår välfärd och skänker bort Sverige till människor från främmande kulturer.

Kanske var vår efterlysning bara en utopisk önskedröm. Var i Sverige skulle man kunna hitta så tuffa advokater som både är modiga, självtänkande och befriade från allt feministiskt inflytande? Snarare är det så att advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg med hennes “kvinnofackförening” och nätverket Hilda med deras ständigt självpåtagna offerkoftor som styr och ställer i svenska domstolar.


Riksrevisionen skriver…

Tillsättning av statliga tjänster ska ske enbart med utgångspunkt från förtjänst och skicklighet. (Regeringsformen 11 kapitlet 9 §). Av Domstolsnämndens instruktion framgår också att de sökandes skicklighet för anställningen särskilt ska beaktas vid nämndens prövning.

Riksrevisionen antyder att Hildas representanter kan ge företräde åt en kvinnlig sökande trots att hon är mindre kompetens än en man i akt och mening att uppfylla Hildas målsättning om fler kvinnliga chefer i juridiken.

”Förhållandet kan betraktas som en sådan särskild omständighet som är ägnad att rubba förtroendet till opartiskhet i handläggningen av ett ärende. (jfr förvaltningslagen 11 §)” skriver Riksrevisionen som vill se en oberoende utredning av om jäv förekommit.

Så nej mina vänner jag tror inte att det går att uppbringa en enda svensk advokat som törs vara helt PK-befriad och oberoende. Tråkigt för vi skulle så väl behöva en ny Nürnbergrättegång som kunde ställa samtliga politiker till svars för den degeneration och förfall av Sverige som tillåtits pågå ända sedan 1975. Ställ samtliga politiker till svars, bunta ihop dem och låt dem gemensamt få “ta sitt ansvar”. Stefan Löfven är ju inte sen att påpeka att alla skall ta sitt ansvar.

Det är dags nu Stefan Löfven: Ta ditt ansvar!

Print Friendly, PDF & Email