(S)nurriga och vimsiga Jämtin

Från sverigesradios hemsida den 24 januari 2015

Foto: Bertil Ericson/TT.

Enligt Socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin måste partiet bli bättre på att ta tag i utmaningarna som Sverige står inför. Det säger hon efter dagens SIFO-mätning som ger Socialdemokraterna 23.2 procent – den lägsta siffran sedan opinionsinstitutet började sina mätningar 1967.

– Det är verkligen en siffra som vi inte är nöjda med. Men det kräver att vi fortsätter att ta tag i de utmaningar som Sveriges står inför. Men också skapar oss möjligheten att berätta om de steg och mått som regeringen tar för att göra Sverige bättre. Till exempel genom att sänka pensionärsskatten och satsa på etablering av nytillkomna invandrare, säger partisekreterare Carin Jämtin.

Så omtänksamt av Jämtins sosseregering att sänka pensionärsskatten med någon futtig hundralapp för den mest utsatta och synnerligen diskriminerade grupp av fattigpensionärer som finns i landet. Framstegspartiet vill ge alla pensionärer minst 15 000 Kr/månaden efter skatt, det skulle kunna utgöra en riktig förändring för våra gamla och ge dem chans till ett någorlunda människovärdigt liv.

Men nej då: Jämtins sosseregering satsar hellre miljarder på “etablering av nytillkomna invandrare” till ett land som inte ens är självförsörjande, saknar arbeten och bostäder till de Svenskar som redan finns i landet. Lägg märke till hur Jämtins sosseregering nu har ändrat på retoriken, det handlar inte längre om flyktingar som flyr för sina liv undan krigets fasor, tortyr och förtryck. Inte heller handlar det om integration av kolonisatörerna. Den nya retoriken handlar om invandrare och etablering av dessa.

Jag är helt övertygad om att majoriteten av Svenskarna inte vill ha sossarnas politik och därför sjunker deras opinionssiffror glädjande nog  till botten som en gråsten. Låt den gärna få stanna där!  †R.I.P.

Vad tror du är skälet till att ni landar på den här siffran?

– Det finns säkert flera anledningar och alla opinionsmätningar är värda att analyseras och tas på allvar. Det har varit ett år som har varit utmanande för Sverige genom flyktingsituationen i världen och därmed att vi behöver hantera de frågorna hos regeringen. Men det är också så att regeringen har tagit tag i många av Sveriges utmaningar, men vi har inte lyckats berätta om dem.

Så jag skulle säga att det är två anledningar egentligen:

Det har varit ett knepigt år för Sverige och för regeringen på olika sätt, men det är också så att de steg och mått som har tagits för att göra Sverige bättre, måste vi bli bättre på att prata om.

Snurrigt värre här… från invandrare till flyktingar. Tänk om Jämtin kunde bestämma sig vad dessa kolonisatörer är. Och kära Jämtin det räcker inte att “berätta” snyfthistorier om enorma “utmaningar” det gäller att åtgärda och ta tag i dem. Jag skulle gärna lyssna på Jämtins berättelse om hur hon och sossarna gjort Sverige bättre men ännu hellre så skulle jag se åtgärder som faktiskt gör Sverige bättre och inte sämre. För varje sosseregering som suttit där sedan 1975 så har det bara gått rakt utför stupet mot det totala sönderfallet..

Och varför har ni inte varit bättre på att prata om de utmaningarna?

– Det finns mycket annat som har stått på dagordningen, med all rätta. Till exempel den stora flyktingtillströmningen där Sverige skall vara ett öppet och solidariskt land. Men också en del andra saker. Så vi måste skapa oss det utrymmet helt enkelt.

Sådärja, nu har Jämtin kommit på dom rätta socialistiska tankebanor igen (det där med invandrare var säkert bara en freudiansk felsägelse). “Sverige skall vara ett öppet och solidariskt land” påstår Jämtin. För Framstegspartiets del så anser vi att Sverige i första hand skall ta hand om sitt eget land och folk, när dessa har fått sina behov tillgodosedda och lever i trygghet då kanske kanske det kan finnas utrymme för invandrare under förutsättning att dessa är villiga att assimilera sig och ta till sig av våra värdegrunder och livsstil. Massvåldtäktsmän och Islamister göre sig därmed inget besvär utan bör vända vid gränsen.

Socialdemokraterna har ju tappat i väljarstöd under en längre tid. Är det samma förklaring även där att ni inte har lyckats nå ut?

– Jag säger inte att det bara handlar om det, utan det handlar om att vi måste ännu tydligare ta tag i de utmaningar som Sverige står inför på olika sätt. Det finns bara ett sätt att höja stödet för ett parti och det är att ta tag i de utmaningar som Sverige står i. Det handlar om bättre flyktingmottagande, det handlar om bättre skola, men också självklart att få ner arbetslösheten ytterligare.

För att få ned arbetslösheten, minska våldtäkter, kriminalitet, få fler bostäder och bättre skolor så krävs det att Sverige mer eller mindre stänger sina gränser för massinvandringen. Det handlar inte om “bättre flyktingmottagande”!

Print Friendly, PDF & Email