Må Nomad Foods brinna i helvete!.

Ja det är stora ord att ta i mun men någon gång måste man få yttra sig utefter sina känslor.

Ibland kan man i god tid se hur ett scenario kommer att utvecklas, och faktum är att undertecknad har haft lite funderingar ang. hela Findus historien.

Då man företrädde ett annat parti diskuterades alla turer och risk kapitalbolag som huserat inom Findus väggar, våra farhågor var att det skulle styckas upp i många små företag i rent vinstintresse, ett förfarande som vi ansåg försämrade hela logistiken och det samlade kompetenskapitalet som Findus byggt upp under alla verksamma år.

Tankarna fanns också om att det kanske inte var ett skede som var omöjligt att stoppa, med i pipen var att små avstyckade företag kanske hade större potential att växa och utvecklas, så vi valde att inte måla fan på väggen.

Däremot så trodde ingen att Findus som den institution företaget var skulle försvinna från kommunen, trots den stora flytten till Malmö blev genomförd.

På senare tid blev man positivt överraskad när beslutet kom om återflytt till Bjuv igen, och alla trodde att ordningen var återställd, men se så h—vetes fel man kan ha ( förlåt språkbruket ).

Som en blixt från en klar himmel släppte dessa känslolösa risk kapitalbanditer sina beslut över vår lilla kommun, så att en sorgens dag infann sig som en fläskläpp.

Fläskläppen hänger fortfarande kvar, men min tro är att vi kommuninnevånare i Bjuv kommer att rida ut den storm som Nomad Foods åsamkat oss och i synnerhet de Findusanställda.

Framför oss har vi ett hästarbete både kommunalt och en jävla massa påtryckningar på vår riksdag, Sverige som nation skall knyta näven och börja sätta upp regler, som innebär att om ett företag skall köpa upp ett annat, då skall de ta mig tusan framvisa sina intentioner och samtidigt, påvisa att deras uppköp inte handlar om ett fientligt övertagande som kommer att innebär elände och arbetslöshet.

Vi skall avkräva garantier att etableringen skall fortgå under en viss framtid, innan man får möjlighet att börja rodda av olika skäl.

Undertecknad och många med mig kommer att bojkotta alla produkter från skitföretag som helt struntar i den mänskliga delen av ett företag, de borde tänka sig för deras agerande kan bita dem i svansen.

Och som jag inledde kan och vill man utrycka i skarpa ordalag, Nomad Foods hoppas att ert agerande i styrelsen blir en backfire, där ni blir uppköpta och den nya ägaren kastar ut er som de råttorna ni är.

Kanske staten kan köpa upp skitföretaget bara för den goda sakens skull, än en gång må ni brinna i helvetet.

Allan Jönsson en arg och oerhört besviken partiledare för Framstegspartiet Sverige.

Print Friendly, PDF & Email