När ska våra politiker förstå att det finns bara en påse pengar

Trots stort missnöje inom partiet och ett utbrett stöd för en ny invandringspolitik i Moderaterna, aviserade blivande M-ledaren Anna Kinberg Batra nyligen att de ska fortsätta föra Miljöpartiets invandringspolitik. I sitt jultal idag slog även C-ledaren Annie Lööf fast att massinvandringen ska fortsätta.

Lööf uppgav bland annat att hon inte tillhör dem som kommer att föra en politik som “beskriver människor som volymer“, och bekräftar därmed att Centerpartiet och alliansen förstått föga av hur verkligheten ser ut och fungerar – och krattar manegen för SD att sätta nya rekord.

I övrigt blev det sedvanliga floskler om snabbare arbete och bostad för en lyckad integration. Dessutom försökte Lööf framställa det som att enbart skyddsbehövande flyktingar kommer till Sverige, medan dessa har ytterst lite att göra med den svenska invandringspolitiken.

Som grädde på moset hette det att Sverige gör rätt och resten av världen – eller EU i det här fallet – gör fel och bör anta en mer “svensk” invandringspolitik, något som naturligtvis aldrig kommer att ske.

– Jag tänker inte sätta tak för hur många människor som ska få komma till vårt land från krigszoner, tortyr och våldsregimer. Där vill jag inte att fokus ska ligga. Vår öppenhet mot omvärlden ska bestå, säger Lööf.
– Sverige ska inte göra mindre, men fler behöver göra mer, säger hon med adress till EU.

Lööf sade sig även vara “stolt över den öppenhet som Sverige visar människor som söker en fristad“.