Femklöverns budget

Läste den 20-02-2015 i Norra Skåne om Femklöverns långsiktiga tänkande om sitt budgetarbete i Östra Göinge kommun.  Som vanligt tillsätts det en förvalting som ska göra en budget efter ”Göingemodellen”. Det hade vara mycket bättre om man gjorde som förr då man enligt Magnus Nilsson (KD) i fullmäktige debatterade om det skulle satsas 30 000 eller 40 000 tusen på att plantera blommor i Knislinge. Då hade i alla fall invånarna fått något snyggt att titta på istället för de maskrosor och ogräs som nu växer där.

Och de viltåkrar som anläggs i villaområdena. Nä, nu satsas det pengar på att bygga om fullt fungerande vägar till parkgator i Knislinge. Det lades också 650 000 tusen på att lösa in och riva en nedlagd korvkiosk som ägs av en moderat politikers man och son. Vidare lades det miljoner på at flytta en fullt fungerande busshållplats från ett bra läge i centrum till en plats bredvid kommunens största och nybyggda lekplats.  Tror politikerna att föräldrarna kommer att åka buss dit med sina barn så de får leka på lekplatsen? Sedan kommer det att byggas hus där nuvarande centrala busshållplatsen nu ligger. Undras om det kommer att ligga ett nytt Apotek i huset? Det är ju så att det finns intresse av att ett nytt Apotek byggs då det nuvarande är för litet och ägs av sonen till en politiker som är med och bestämmer i kommunen.

Vidare kommer fiket att flytta bort till det gamla tryckeriet som ägs av en kompis till en av de som är med och bestämmer kommunen.  Så fungerar de just nu i Östra Göinge. Det är det som menas med långsiktigt tänkande. Allt för egen vinning? eller Göingemodellen??? Är det inte Vi skattebetalare som ska få det bättre av det som görs?

Det är väl Vi som betalar kalaset?