Sverige och allas lika värde

Vad betyder vackra ord som jämställdhet, jämlikhet, ansvar, människors lika värde etc. etc.?
Alla dessa floskel betyder i praktiken noll och intet så länge samhället i det godas namn tillåter och uppmuntrar kvotering, särbehandling och uteslutning av vissa grupper. Som framstegspartist så är jag för likabehandling som i korthet betyder:

 ”Rätten för den enskilda individen att kunna leva i trygghet och säkerhet, samt rätten till likabehandling av myndigheter, polisen, och rättsväsendet är och skall vara en grundläggande rättighet.”

Min bestämda uppfattning är att det är litet si och så både med trygghet, säkerhet och likabehandling i ett land som helt utan någon som helst kontroll släpper in illegaler, sätter gällande lagar och bestämmelser ur spel och utfärdar permanenta uppehållstillstånd till alla världens lycksökare (eller vad ni nu vill kalla dem) i parti och minut. Hemtjänsten, sjukvården, äldreomsorgen, skolorna, järnvägsunderhåll etc. etc. går bokstavligen på ”knäna” och folk jag pratat med börjar faktiskt få nog av den här koloniseringscirkusen som pågår 24 timmar/dygn och kostar Svenska skattebetalare hundratals miljarder kronor.

Uppdrag Granskning har gjort ett program om hur illa det ser ut med hemtjänsten, ta en titt på det. Ställ er frågan vad som är viktigast att använda skattepengarna till… Att ta hit fler som vi inte kan ta hand om eller att ta hand om de som redan finns i landet först och främst och alla andra sist.

Jag gör som jag brukar göra och rycker ut korta citat ur dess sammanhang (fulciterar). Däremot så finns det länkar till artiklarna så att var och en som är intresserade själv kan gå in och läsa där.

Sydsvenskan den 10 september 2015

Skånetrafiken och DSB har beslutat att inte genomföra biljettkontroll av flyktingar som reser med Öresundstågen om de verkar sakna biljett.

FriaTider den 11 september 2015 

Stena Line har slutat kontrollera id-handlingar på invandrare från tredje världen som tar sig illegalt från Tyskland till Sverige i jakt på höga bidrag. Resultatet är att 400 invandrare har kommit till Sverige med rederiets färjor på ett dygn.

– De här grupperna är på väg till Sverige och de tillåts komma igenom passkontrollen. Vi ser det som viktigt att vi tar vårt ansvar och förmedlar möjligheten att kunna ta sig till Sverige, säger Jesper Waltersson, informationschef på Stena Line, till Sveriges Radio.

Här ges ett par prov på oansvarliga ”ansvarstagande” som med hjälp av sittande politikers samtycke (eller åtminstone tigande) görs av Svenska företag! Kanske är detta ”ansvarstagande” helt i linje med vänsterorienterade politikers import av bidragsberoende röstboskap och de högerorienterade företagens behov av billig, subventionerad och ibland svart arbetskraft.

 

På Polisens hemsida läser jag följande…

[…] Men att hjälpa någon att resa in i Sverige eller att passera genom Sverige kan enligt utlänningslagen vara straffbart.

Den som tar sig till ett land för att söka asyl begår inget brott. Men att hjälpa någon olovligen in i Sverige kan misstänkas vara människosmuggling, oavsett om det sker mot betalning eller ideellt.

Om det uppstår en misstanke om att det pågår människosmuggling när polisen möter människor som vill söka asyl i Sverige är varje polis skyldig att rapportera och utreda det. […]

Av de anledningen gjorde jag igår en Polisanmälan av två rättshaverister.

Undrar just om Skånetrafiken helt enkelt gör sig skyldiga till diskriminering och samtidigt… när skall de börja återbetala alla dessa ”böter” som avkrävts för tidigare resenärer som inte heller har kunnat uppvisa giltig biljett.

Print Friendly, PDF & Email